Jönköpings kommun

Skola - visningar för elevgrupper

Dockor i utställningen. Två barn med tändsticksaskar i ett kök.

På Tändsticks­museet erbjuds lektioner med olika inriktningar, anpassat efter era önskemål. Vi berättar om eld, industri, entreprenör­skap, klass och om Jönköpings historia.

Missa inte chansen att ta del av Tändsticks­museet som ett levande läromedel! Vi erbjuder färdiga program men har även möjlighet att skapa special­program och visningar inom olika områden eller teman efter era önskemål. 

Tändsticksmuseet finns även i Kulturrättens utbud, vilket möjliggör för grundskolor i Jönköpings län att söka bidrag för att få eventuella bussresor vid museibesöket gratis: https://kulturratten.se/utbud/?_platsbesksml=tandsticksmuseet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ansökningsformulär för Kulturrättens bidrag återfinns här: https://kulturratten.se/kulturbidrag/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Programmen/visningarna är mellan 40-60 minuter långa.

För skolor i Jönköpings kommun kostar en visning 500 kr/lektion.

Skolor utanför Jönköpings kommun 700 kr/lektion. 

Vid frågor eller bokningar, kontakta
Museet
Tfn: 036-10 55 43
E-post: matchmuseum@jonkoping.se

Jönköpings historia - Livet vid Tändsticksfabriken

Passar årskurs 1-6.

Hur var det i Jönköping för över 100 år sedan?

Följe med tillbaka till 1800-talet och besök fabriken där många i Jönköping arbetade. Vi tittar även in i en arbetarbostad och ser hur de bodde förr.

Den industriella revolutionen

Passar årskurs 7-9 samt gymnasiet.

Hur gick den industriella revolutionen till i Jönköping?

Följ med in i fabriken och se hur en industri startade och växte. Ni får lära er om hur det var att leva och arbeta när den tekniska utvecklingen gick framåt.

Stadsvandring - Jönköpings historia

Passar årskurs 2–9 samt gymnasiet. Anpassas efter årskursen.


Jönköping har en lång och spännande historia. På vår stadsvandring gör vi en tidsresa från medeltiden fram till idag och besöker platser som har varit viktiga i Jönköpings historia.