Jönköpings kommun

Besök museet

På Tändsticks­museet erbjuder vi er olika typer av visningar. Ta med dig skolklassen, föreningen eller familjen och ta del av tändstickans och Jönköpings historia.

Våra öppettider

1 juni‑ 31 augusti
Måndag-Fredag: 10.00‑ 17.00
Lördag-Söndag: 10.00‑ 15.00

1 september‑ 31 maj
Tisdag-Söndag: 11.00‑ 15.00
Mån: Stängt

* Museet har stängt helgdagar. Museibutiken har samma öppettider som museet. Hundar är inte tillåtna. Ledhundar tillåtna. Pluspolarkortet gäller för entréavgift.

Hitta hit

Tändsticks­museet ligger på Tändsticks­området väster om järnvägsstationen i Jönköping.

Besöksadress
Tändsticksgränd 27
553 15 Jönköping

Museibutiken

Nyhet i museibutiken är vårt egna grytunderlägg designat och producerat av Månforsens Design i Gränna/Ölmstad. Underlägget finns i två olika storlekar och är tillverkat i svenskt stål. Motivet är hämtat från den gamla tändsticks­fabrikens väggskylt.

Vi har även kökshanddukar, muggar, grytlappar och kaffeburkar från Solstickan Design. Produkterna bär Stiftelsen Solstickans symbol, den lille ”Solstickepojken”. En del av intäkterna går till stiftelsens arbete där man hjälper barn och äldre människor i samhället.

Kristina Starks stilrena tändsticksfodral finns i svart eller vit metall passande till Solstickans tändsticksaskar.Givetvis hittar du också ett urval av magneter och tändsticksaskar med olika motiv.

Tillgänglighet

Området är bilfritt, möjlighet för av- och påstigning från bil/buss finns ca 100 meter från entrén. Museets entré är i jämnhöjd med markplan, tröskeln i entrédörren är ca tre cm hög. Museet har en stor toalett på nedervåningen och två mindre toaletter på övervåningen.

Övervåningen nås via trappa eller trapphiss (mått 0,78 x 1,0 m) som kan belastas med upp till 300 kg. På museet finns tillgång till bärbara klappstolar. Utställningstexterna finns för utlåning på engelska, tyska, franska samt på svenska med större stil.