Jönköpings kommun

Besök museet

Våra öppettider

Vi öppnar med ny basutställning med fest den 10 juni.

10 juni–31 augusti
Måndag–Fredag: 10.00–17.00
Lördag–Söndag: 10.00–15.00

Helgdagar stängt

1 september‑ 31 maj
Tisdag–Söndag: 11.00–15.00
Måndagar: Stängt

Helgdagar stängt

Avikande öppettider:

2023 har vi stängt: 6/6, 23/6, 24/6, 4/11, 24/12, 25/12, 26/12, 31/12.

Museibutiken har samma öppettider som museet.
Hundar är inte tillåtna. Undantag för Ledarhund.

Hitta hit

Tändsticks­museet ligger på Tändsticks­området väster om järnvägsstationen i Jönköping.

Besöksadress
Tändsticksgränd 27
553 15 Jönköping

Museibutiken

Nyhet i museibutiken är vårt egna grytunderlägg designat och producerat av Månforsens Design i Gränna/Ölmstad. Underlägget finns i två olika storlekar och är tillverkat i svenskt stål. Motivet är hämtat från den gamla tändsticks­fabrikens väggskylt.

Vi har även kökshanddukar, muggar, grytlappar och kaffeburkar från Solstickan Design. Produkterna bär Stiftelsen Solstickans symbol, den lille ”Solstickepojken”. En del av intäkterna går till stiftelsens arbete där man hjälper barn och äldre människor i samhället.

Kristina Starks stilrena tändsticksfodral finns i svart eller vit metall passande till Solstickans tändsticksaskar.

Tillgänglighet

Området är bilfritt. Möjlighet för på och avstigning från bil/buss från Västra Storgatan. Bussparkering finns längs med Järnvägsgatan vid Hamnparken. Bilparkering finns vid Järnvägstationen i 1 timme och Juneparkeringen långtidsparkering.

Museets entré är i jämnhöjd med markplan, tröskeln i entrédörren är ca tre cm hög. Museet har en stor toalett på nedervåningen och två mindre toaletter på övervåningen.

Övervåningen nås via trappa eller trapphiss (mått 0,78 x 1,0 m) som kan belastas med upp till 200 kg. Extra rullstol finns att låna om permobil är för stor. På museet finns tillgång till bärbara klappstolar. Utställningstexterna finns för utlåning på engelska, tyska, franska samt på svenska med större stil.